Kategorier
Rekrytering

Enkel chefsrekrytering för dig

En chefsrekrytering ställer stora krav, och det kostar både tid och pengar om du väljer fel kandidat. Det förenklar om du direkt anlitar proffs för uppgiften.

Det kan vara missriktad spariver att själv ta hand om alla platsansökningar som kommer. Din tanke är att du ska ha full koll över alla sökande så att du inte missar ett guldkorn. Risken är bara att du tar dig vatten över huvudet om du själv vill hålla i hela proceduren med firmans chefsrekrytering. Det tar mycket tid från det vanliga arbetet.

Det är också ett omfattande arbete att kontrollera referenser, och även där kan en konsult avlasta dig. Rekryteringsfirman gör också en grovgallring över folk som är helt olämpliga och som bara har sökt jobbet för att de måste skaffa en försörjning. Dessutom slipper du besvara oändligt många telefonsamtal.

Satsa på systematisk chefsrekrytering

När du har ett tiotal verkligt intressanta ansökningar att gå vidare med, är chansen så mycket större att du väljer rätt person. Du gör meningsfulla anställningsintervjuer och riskerar inte att drunkna i mängder av oväsentlig information. Det är systematisk chefsrekrytering som spar både tid och resurser och som ger ett mycket bättre resultat.

En rekryteringsfirma har också verktyg för att utvärdera personlighetsdrag på de sökande, så att du får den personal du är ute efter. Speciellt när det är en högre befattning som ska tillsättas ställs det stora krav på den som får tjänsten. Du kanske har en egen kravlista redan på sådant som vana vid personalansvar, samarbetsförmåga, lojalitet och mycket mer.

Läs mer om chefsrekrytering här: valegro.se