Kategorier
Retorik

Retorikbyrå: Förbättra din förhandlingsteknik och självtillit

En retorikbyrå som specialiserar sig på förhandlingsteknik kan vara till stor hjälp i olika situationer. Axel bestämde sig för att delta i en sådan kurs för att våga försvara sina intressen under löneförhandlingarna.

Axel hade arbetat på företaget i många år. Varje år hade han genomfört lönesamtal där han endast fick veta sin nya lön utan någon chans till påverkan. Axel accepterade tyst och mötet var över. Men nu hade han fått nog. Han insåg att han förtjänade en betydligt högre lön än den han hade.

Hans bästa vän kände till Axels dilemma och kände medlidande för honom. Så när Axel fyllde år överraskade vännen honom med en present som skulle göra stor skillnad i framtiden. Han hade bokat in Axel på en kurs hos en framstående retorikbyrå. Kursen fokuserade på förhandlingsteknik och var avsedd att hjälpa Axel under hans nästa lönesamtal.

Retorikbyrån stärkte självförtroendet

Det var med en viss tvekan som Axel gick till retorikbyrån där kursen hölls. Innerst inne ville han avboka, men av rädsla för att göra sin vän besviken beslutade han sig för att delta ändå. Mottagandet på byrån var varmt och det kändes skönt att se att de andra deltagarna hade liknande utmaningar som han själv hade. Timmarna flög förbi och han hade faktiskt roligt.

På den andra och sista dagen av kursen gick Axel till retorikbyrån med ett större självförtroende. Han såg till och med fram emot att förbättra sin förhandlingsteknik. Den ökade självkänslan hade redan gett honom mod att våga säga sin åsikt under nästa lönesamtal. Nu behövde han bara finslipa några detaljer och han kände sig mer än redo. Se hur du kan slipa dina egna retorikkunskaper på snackasnyggt.se.