Kategorier
Marknadsföring

Skyltar som berättar om ert byggprojekt

Är ni en byggfirma som ska uppföra en stor fastighet? I så fall kan det vara bra att även informera allmänheten om planerna genom att sätta upp en skylt.

När man uppför en stor byggnad eller ett nytt kvarter kan det vara bra att även informera allmänheten genom att sätta upp en skylt. Dels fungerar skylten lite som en varning om att man närmar sig en byggarbetsplats. Men den blir också reklam för byggherren och den fastighet man bygger. Det sistnämnda kan vara bra om det är bostäder eller kontor man bygger och önskar köpare eller hyresgäster.

I de allra flesta fall måste man ansöka om bygglov om man vill sätta upp en skylt. Detta eftersom en stor skylt påverkar området och den plats den monteras på. Undantaget är skyltar som tas bort nattetid eller väldigt små skyltar. Är man osäker på vad som gäller ska man kontakta sin kommun.

Viktigt att tänka på när ni väljer skylt

Det finns flera saker som kan vara bra att tänka på när man formger och designar skylt till sitt byggprojekt. För att skylten ska synas måste den ha rätt storlek. Den information man vill förmedla måste också få plats på skylten. När man informerar om ett byggprojekt kan det vara bra att använda sig av arkitektfirmans visualiseringsbilder och sedan kortfattat redogöra för projektet och vem byggherren är.

Det vanliga är att man placerar skylten utomhus i anslutning till byggarbetsplatsen. Därför är det viktigt att man väljer ett material som tål väta som exempelvis plåt. Det kan vara bra att förse skylten med några strålkastare eller led-lampor som lyser på den. Då kan man se den även när det är mörkt.

Skyltar med serviceavtal

Många byggprojekt pågår i över ett år. Att välja en skylttillverkare som även erbjuder ett serviceavtal och ser till att skylten regelbundet rengörs och att lamporna som lyser på den fungerar, kan därför vara bra. Välj gärna en skylttillverkare som erbjuder paketpris där både design, tillverkning och montering ingår.

Ta in specificerade offerter från några olika tillverkare av skyltar. Då blir det enkelt att se hur mycket de olika tjänsterna kostar och man ser även tydligt vad som ingår i priset. Den skylttillverkare man anlitar ska vara pålitlig och helst ha några större kunder i bagaget. Be att få se exempel på skyltar som de har designat. En exempel tillverkare kan vara skyltodekor.se