Kategorier
Artiklar

Välja vegetarisk catering till företags-kickoff?

Dags för en kick off med företaget? De flesta företag försöker i samband med att semestern är över samla alla anställda för en träff under mer avslappnande former. Detta kan innebära att man åker iväg över en helg, att man reser utomlands eller att man samlas bara över en dag.

Syftet med en kickoff är att svetsa samman gruppen och att exempelvis nyanställda ska känna sig välkomna – och lära känna sina nya kollegor. Maten blir – oavsett hur en kick off ser ut – viktig och idag väljer fler och fler företag vegetarisk catering. Varför och vilka fördelar finns med vegetarisk catering till företags-kickoff? Vi går igenom detta.

Vegetarisk catering – bra för miljön

Det finns många fördelar med att välja vegetarisk catering till företags-kickoff. En av de största handlar om klimatet. Genom att välja vegetarisk mat så gör man miljön och klimatet en tjänst. I genomsnitt så har en vegetarisk maträtt ungefär hälften så stor miljöpåverkan som en köttbaserad sådan.

Genom att välja det gröna alternativet så kan man också som företag skapa sig en tydlig profil och visa var man står. Man visar, helt enkelt, att man vill vara med och bidra till en bättre miljö. Något som idag är väldigt viktigt.

Vegetarisk catering underlättar

En annan fördel med vegetarisk catering handlar om att många idag tagit aktiva beslut om att lägga om sin kost. Man väljer bort kött – helt eller till viss del – och man gör detta av både miljömässiga- och hälsomässiga skäl. Väljer man att som företag servera vegetarisk catering så gör man också ett enklare val. Om man väljer mer traditionell, köttbaserad catering så kommer man att tvingas ta reda på kring huruvida vissa är vegetarianer och därigenom också beställa speciella maträtter till dessa. Där är det enklare – och billigare – att välja den vegetariska menyn direkt.

Vegetarisk mat har dessutom fördelen i att den håller sig fräsch längre än vad köttbaserad kost gör. Det innebär att maten kan ätas när man själv önskar – och inte på en given tid. Vid en kickoff så möter man ofta problem just i den frågan. varför bryta när det är som allra roligast? Med en grön meny så kan maten serveras när man hittar en lämplig lucka.

Det bästa sparar vi till sist. Den stora fördelen med vegetarisk catering är att ni genom detta val får en spännande och otroligt välsmakande meny att avnjuta. Vegetarisk mat är den gren av catering som tagit störst steg i utvecklingen och det som företag idag lägger ner mest tid på. Det handlar om mat från andra länder och kulturer, med spännande kryddning och med extremt välsmakande alternativ som verkligen passar alla. Det senare är viktigt: väljer ni kött så väljer ni aktivt bort de som inte äter det.