Kategorier
Artiklar

Rådgivning med säkerhet och riskminimering i fokus

Olyckan kan lätt vara framme om du inte gör dina riskbedömningar ordentligt. Det gäller att vara ordentligt förberedd för att kunna efterleva säkerhet och riskminimering i din verksamhet.

Vad är egentligen det viktigaste här i världen? Är det att göra ett gott jobb och få resultat i allt man gör? Självklart är det värden som inte ska underskattas, inte minst för den som till exempel är arrangör av något event, är egen företagare eller helt enkelt bara en ambitiös anställd. Men får det ske på bekostnad av vad som helst, och är det verkligen ett gott resultat även om det sker saker som äventyrar säkerheten på köpet?

Det är alltid bra att göra en riskbedömning. Då förbereder du dig på olika scenarion som kan gå snett och har en plan för hur du ska agera vid varje scenario. Ibland är det dock svårt att se till helheten. Att inte se skogen för alla träden, så att säga. Då kan det vara lämpligt att ta in en extern konsult istället. En utomstående säkerhetsrådgivare som sätter saker i perspektiv och inte glömmer bort någon detalj i säkerhetsarbetet.

Förebygg och tänk efter före

Allting handlar om att identifiera och förebygga. Det är inte fel att utgå från ett “worst case scenario” när du tar del av professionell säkerhetsrådgivning. Det visar enbart att du är seriös med din verksamhet och värnar om både dina anställda och alla andra som berörs. Chansa inte. Tänk efter före. Boka säkerhetsrådgivning redan nu.